Dagens sminkningar!

Idag skulle vi göra en sminkning och fixa håret till en reklam för en produkt. t.ex. Smycken, parfym och smink.
Här har ni lite bilder från idag!


Amanda sminkad av AndréElin sminkad av Felicia.SO


Jag sminkad av Felicia.FM
(men de örhängena som sminkningen var anpassad efter)


Felicia blev sminkad av Elin


På de sista bilderna kunde vi inte längre vara seriösa.. ;)

//Jonna Lydahl Westrin
Vi har även teori!

Vi fick beröm idag för att vi satt så stilla och koncentrerade när vi gjorde en analys av en bilduppbyggnad. Vi har inte bara smink rent praktiskt, vi har även teori ska ni veta ;)

Nedan ser ni hur duktiga vi var!
//Jonna Lydahl Westrin
I fredags

I fredags skulle vi göra en sminking antingen på oss själva eller någon annan. Sminkningen skulle vara relaterad till sina kläder. Sminkningen skulle alltså ha ett samband till kläderna. En del fick även lite inspiration från trend/fantasi -sminkningar från Makeupstudion.

2011-03-28 @ 17:30:27 Sminkningar Kommentarer (0)SPA - Vaxning

I skolan började tvåorna med SPA-biten. Denna gång med vaxning!Sabina (som inte ville vara med på bild) började med att vaxa Desirée. Sen fick Desirée (och jag på det ena benet) vaxa Sabina.

Vi vaxar med en metod som kallas body sugaring. Vaxet är helt ekologisk (man kan till och med äta det). Det består av vatten, socker och citronjuice. Jag har själv testat att göra det hemma, och det funkade jättebra!Här tar Desirée upp en klum med vax och rullar den mellan tummarna för att bli mer lättarbetad.Det är viktigt att förklara för kunden om vaxet och hur det funkar. Detta gör Desirée!Här stryker hon på vaxet som sedan ska ryckas bort snabbt!

Ha det bra! //André Olsson
2011-03-24 @ 16:57:55 Spa Kommentarer (0)Makeupstudion!

Idag har halva klassen suttit modeller för eleverna på makupstudion. De hade prov och sminkade både trend och fantasi på oss. Det var både kul och nyttigt att sitta modell. Man ser lite andra sätt att arbeta på och man lär sig också bättre hur man själv kan gå tillväga för att göra det så bekvämt för kunden/modellen som möjligt.
Jag vill göra detta fler gånger! :D

Tyvärr tog jag väldigt lite bilder. Men har åtminstone bilder på de sminkningarna jag fick så ni har något att se! ;)//Jonna Lydahl Westrin

2011-03-23 @ 23:12:24 Allmänt Kommentarer (0)Hår!

Idag blev det lite hår som fixades i salongen! André körde fullt race och gjorde sitt eget, Elins, Felicia.W och mitt hår. Här har ni lite bilder på hur det såg ut idag :)//Jonna Lydahl Westrin

2011-03-18 @ 16:15:32 Hår Kommentarer (0)Försök att hitta sötare och mer seriösa stylister...

Idag sminkade vi oss gamla, grå o sjuka. Ringar under ögonen, röd slemhinna, rynkor, blek bas, målade framtänder och näsblod täckte våra ansikten. Här har ni lite roliga bilder på hur det såg ut, hehe! :DElin, Amanda, André, Katja, Felicia.W, Lisette, Jonna//Jonna Lydahl Westrin

2011-03-17 @ 14:26:51 Specialeffekter Kommentarer (0)Lamporna är uppsatta!

Idag har våra killar på elprogrammet satt upp lamporna i salongen! Så nu är det superfint! :D2011-03-17 @ 13:59:47 Allmänt Kommentarer (0)Såriga ben!

Idag onsdag den 16/3 lärde Angelica oss att göra äckliga sår på benen. Man lägger på många lager med flytande latex som stelnar och bildar något likt en extra hud. Sen målade vi på huden och stoppade in stenar, pinnar, gräs, skruvar och bomull så att det ser ut som att benet sticker ut ur såret. Sen målade vi på massor med blod.
Riktigt kul! :D


Amanda, Felicia.W och Katja in progress


Andrés ben (han trillade i en skog)


Felicia.S ben med en skruv i!


Mitt ben


Alla stylister med sina skadade ben!

//Jonna Lydahl Westrin

2011-03-16 @ 20:09:00 Specialeffekter Kommentarer (0)RSS 2.0